Vi (G13) har gleden av å presentere fire talentfulle spillere som nå er tatt ut på sonelag, hvorpå en også er tatt ut på kretslaget. I tillegg har vi flere andre dyktige og talentfulle spillere i laget som ligger nært opptil sonelaget, og to av dem vil få prøve seg litt sporadisk utover høsten.

Alle spillerne som er på sone/krets eller ''burde'' vært der er spillere som trener mye både på egen hånd og med laget sitt. Det er en stor fotballglød i disse spillerne fordi de føler mestring og synes følgelig at fotball er skikkelig gøy. I tillegg har vi gjennom mange år klart å skape en veldig god fotballkultur i laget med tett kameratskap både på og utenfor bana. Som et bevis på dette har G13 tatt seg til finale i talentcup nivå 2 i 2018 og A-finalen i Kattegatcup i Danmark 2019. Tap i begge finalene dessverre. Vi spiller i høst 1.divisjon Elite.

Skal man bli skikkelig god til noe må man jobbe en del på egenhånd - den må være en indre glød og noe man brenner for. Man må terpe detaljer, leke mye med ballen og ha det GØY. På treninger må dette forsterkes ytterligere. Samtidig må dette settes inn i en kontekst slik at det skaper forståelse for fotballspillet. Fokuset i barne- og ungdomsfotballen må etter vårt skjønn ligge på å utvikle spillernes ferdigheter (ballbehandling) og fotballforståelse samt at det skal være gøy. Flest mulig touch per spiller per trening med riktig veiledning er viktig og vil skape stor mestringsfølelse.

Sone- og kretsspiller Mathias Cae Ottosen – midtstopper:

- er meget dedikert og målbevisst;

- god spilleforståelse;

- svært god defensivt en mot en - duellsterk og god til å bryte og takle.

Mathias har også fått være med Ham-Kams G13 lag på NTF-turnering (Norsk Toppfotball). Her møtes Elite og OBOS-lagene til internkamper. Dette var spennende og lærerikt og viser at samarbeid på tvers av klubber faktisk fungerer godt.

Sonespiller Jonas Martinsen - offensiv midtbane/spiss:

- veldig hurtig og smidig spiller med svært god nærteknikk med ballen i beina;

- god offensiv spilleforståelse;

- meget god en mot en offensivt.​

Sonespiller Simen Andre Dufseth - sentral midtbane:

- god spilleforståelse og leser spillet godt er ofte på riktig plass til rett tid;

- god grunnteknikk med ball;

- to gode og presise pasningsføtter og slår ofte de rette offensive pasningene.

Sonespiller Anders Berntsen – keeper:

- god spilleforståelse og meget god teknikk med ball i beina;

- et spillanker for forsvarsspillere;

- god pasningsfot.

FL Fart gratulerer spillerne med sone- og kretsuttaket, og ønsker dem lykke til på treninger og turneringer utover høsten, vinteren og våren!

Remi Andrè Paulsen